DE GEBROEDERS LEEUWENHART

Een voorstelling van Tejaterbende Oeps! en Theatergezelschap Het Vierde Oor.

RESERVEER TICKETS

Een avontuurlijke familievoorstelling

Astrid Lindgren, bekend van ‘Pipi Langkous’ en ‘Ronja de Roversdochter’, schreef in 1973 de indrukwekkende jeugdroman ‘De Gebroeders Leeuwenhart’.
Ze wilde kinderen met dit verhaal een troost kunnen bieden. En dat is gelukt. Bijna 50 jaar later is het voor velen onder ons nog steeds een van de mooiste kinderboeken die we ooit gelezen hebben. Een avontuurlijk verhaal over dood, liefde, moed, verraad, verlies en broederschap, overgoten met een heerlijke saus verbeelding

Karel (ook wel Kruimel genoemd) is doodziek en heeft niet veel tijd meer. Zijn oudere en sterkere broer Johan zorgt voor Karel en spreekt hem hartverwarmend moed in. Om de pijn te vergeten dromen ze samen over een fantasiewereld waarin ze avonturen beleven, kampvuren maken en rijden op hun eigen paard. In die wereld zijn ze geen gewone jongens, maar De Gebroeders Leeuwenhart.

De Gebroeders Leeuwenhart is een voorstelling voor jong en oud. Een voorstelling over broederschap, over vriendschap en samenhorigheid… maar bovenal is deze voorstelling een ode aan de fantasie, aan de verbeelding. Aan de speelse kinderlijkheid die wij als volwassenen te vaak vergeten.

Een familievoorstelling van Het Vierde oor en Tejaterbende Oeps! met ondersteuning van het lokaal bestuur Olen.


Bent u jong, pak u mama en papa of opa en oma mee en kom samen kijken.

Bunt u ooit jong geweest, pak uw kinderen of kleinkinderen mee en kom samen kijken.

En laat je onderdompelen in het spel dat jij kende als kind, waar we kampen bouwden en het deksel van de kookpot ons schild was!

VAN/MET:

Stijn Van de Wiel, Hanne Heylen, Elodie Maes, Jef Van Oeckel, Talle Van de Poel, Charlotte Ertryckx, Patrik Vervloet, Diane Van den Heuvel, Riet Smits, Paul Saelen en Mathias T’syen