Lysistrata herneming Antwerpen (2010)

Geïnspireerd door een eeuwenoude Griekse komedie van Aristophanes, ging Tejaterbende Oeps! op zoek naar een eigen bewerking. Mantelpakjes, bureaustoelen, snorren, pakken, overspel, faxen, knipogen, absurd, lust, geen woorden maar daden... Lysistrata wordt een bonte verzameling van sensuele scènes in een absurd kantoor waarin de vrouwen vechten voor gelijkheid tussen de seksen.

De regisseur

Stijn van de Wiel studeerde eerst leraar secundair onderwijs. Na deze studie ging hij naar de Academie voor drama in Eindhoven waar hij in 2004 afstudeerde als Meester in de Dramatische Kunsten en Licentiaat Drama. Hij werkt deeltijds bij Kunst in Zicht op de Warande als coördinerend dramadocent. Daarbuiten richtte hij met vier Nederlanders een professioneel gezelschap op: Het Noorse Leger. Ook werkt hij als freelance regisseur, acteur en dramadocent voor Het Gevolg, Open Doek vzw, Het Paleis, Villa Basta, Canon Cultuurcel, Theater Stap, verschillende amateur-gezelschappen, … Voor de Warande regisseerde hij ‘Sancofa’ (een Afrikaanse musical, die hij samen met Afrikanen schreef). Voor de Kaaiman (de Warande en Het Gevolg) regisseerde hij ‘Leven in Hel’ van Ramsey Nasr en maakte hij een eigenzinnige bewerking van Vondels ‘Lucifer’. Afgelopen seizoen schreef en regisseerde hij voor Het Gevolg ‘Kou voor jou’ en ‘TWEECEE’, een monoloog en dialoog die samen speelden onder de titel ‘Tweezaam’. Tejaterbende Oeps is voor Stijn niet onbekend. Hij werkte reeds met de jongeren en was een vaste bezoeker van de voorstellingen van Oeps. In 2006 maakte hij bij ons al De Jossen van Tom Lanoye, waarmee we geselecteerd werden voor het Landjuweeltornooi (2007) en voor het randprogramma van het Theaterfestival (2008).

De ploeg

  • Regie: Stijn van de Wiel
  • Regieassistentie: Heidi De Feyter
  • Dramaturgie: Bram Verschueren
  • Spelers: Annelies Holemans, Stijn van de Wiel, Dries De Smedt, Katleen Vansant, Kris Lenders, Tine De Laet, Lotte Theuwis, Michai Geyzen, Seppe Vervoort, Severien Helsen, Heidi De Feyter, Dominic De Cnodder
  • Affiche: ontwerp Dries De Smedt, drukwerk Zwartopwit.com
  • Mailing: ontwerp Dries De Smedt, verzending wizz.be

Voorstellingen Theaterfestival Antwerpen

  • Wanneer: Vrijdag 3 en zaterdag 4 september 20u.
  • Waar: Bourla Antwerpen