TURISTA (2014)

Ga NIET naar de camping: GO HOME. De camping is GEEN plek waar het gezellig vakantie nemen is. Kampeerders zijn GEEN vriendelijke mensen. Het gezapige lanterfanten, het – de buren een helpende hand toesteken – de grills waar de worstjes continu op liggen te braden – de kinderen die indiaantje spelen, VERTROUW HET ALLEMAAL NIET. En vooral: BLIJF VAN ZE WEG. De camping is de plaats van broeierige nachtmerries. Van mensen met zoveel hoek af, dat er nog maar weinig mens van overblijft. Van marginalen, gekken, mislukte intellectuelen, chaotische bedriegers, leugenaars, gemene kinderen en kinderlijke volwassenen. Van uit elkaar spattende ruzies, spelletjes die dodelijk uit de hand lopen en totale hysterie. Turista toont hetware verschrikkelijke karakter  van de camping en al zijn bewoners.

Wat je moet weten: Het stuk Turista laat een Twin-Peaks-achtige, horrorcamping zien, en laat 26 verschillende campingbewoners opdraven. Turista heeft een eigenaardige vorm. Geen verhaal van A tot Z. De personages zijn grappig, maar ook hatelijk en vreselijk. We spelen in Olen. Maar wel op een wei. Met tenten. En campingtrucks. En de eeuwige uitklapstoelen. Na onze voorstelling, wil – in het beste geval – niemand ooit nog op kampeertrip. Dat is het doel. Dat de camping symbool staat voor onze familie, onze buren en de hele wereld is een bonus.

 

De voorstelling zal doorgaan in open lucht en het publiek zal onder een afdak zitten. Het wordt aangeraden om je niet al te fris te kleden. Het Optreden zal niet doorgaan als de weergoden tegenzitten en er teveel regen valt. Als dit het geval is zal er op tijd een telefoontje worden gepleegd naar iedereen die gereserveerd heeft.

 

Rolverdeling

 • Carolien: Elvira
 • Dante: Ferdinand
 • David: Dani & Dietmar
 • Glen: Bert
 • Hanne: Sonja
 • Jens: Oli
 • Kim: Flo & Monika
 • Lorien: Karin & Schnoock
 • Maarten: Herman
 • Mathias: Achim & Ralf
 • Melissa: Nadine
 • Nienke: Petra
 • Sanne: Andi & Sylvie

De ploeg

 • Auteur: Marius von Mayenburg
 • Regie: Willem-jan Wellens
 • Spelers: Carolien, Dante, David, Glen, Hanne, Jens, Kim, Lorien, Maarten, Mathias, Melissa, Nienke en Sanne
 • Techniek: /
 • Decor: /
 • Productie: Carolien, David, Glen, Hanne, Kim, Maarten, Nienke en Sanne

Speeldata

 • vrijdag 9 mei (reserveren niet langer mogelijk)
 • Zaterdag 10 mei (reserveren niet langer mogelijk)
 • Donderdag 15 mei (afgelast)
 • Vrijdag 16 mei (reserveren niet langer mogelijk)
 • Zaterdag 17 mei (reserveren niet langer mogelijk)
 • Woensdag 21 mei (reserveren niet langer mogelijk)
 • Vrijdag 23 mei (reserveren niet langer mogelijk)
 • Zaterdag 24 mei (uitverkocht)
 • 11 oktober (reserveren nog niet mogelijk)

Locatie

Buulmolen
Industrielaan, 2250 Olen

Enkel op 11 oktober
Jongerencentrum Bouckenborgh
Bredabaan 559,2170 Merksem

 

Reserveer je tickets!

Klik hier om te reserveren

Met dank aan:

Gemeente Olen  en Provincie Antwerpen

provincie_antwerpen_logo_RGB